Tradice, folklor, kroje, jarmark a zabijačka. Olomouc se už těší na další masopustní veselí

Už příští víkend ožije Horní náměstí Olomouckým masopustním veselím! Na co se můžete v sobotu 4. února těšit? Nebude chybět masopustní průvod masek, ukázky folkloru ani tradiční zabijačka a další masopustní speciality. Přijďte se bavit! Od 9 do 15 hodin.

Foto: Jan Andreáš

Program Olomouckého masopustního veselí je nabitý. Začne už v 9 hodin ráno tanečním vystoupením folklorních souborů Trnka Vyškov a Haná Velká Bystřice. Od 9:30 můžete sledovat tradiční zabijačku, během které budou řezníci svou práci předvádět a komentovat v pravidelných vstupech během dne. „Chcete-li si užít masopustní veselí se vším všudy, přijďte v masce a vydejte se do ulic s průvodem, který v 11 hodin vyjde z Horního náměstí. Dřívější ročníky ukázaly, že Olomoučanům je masopustní veselí blízké a tradice je baví. Věřím, že i letos bude náměstí plné nejen lidí, ale hlavně dobré nálady,“ říká náměstek olomouckého primátora Viktor Tichák. Všechny přítomné pak taky pobaví žonglérská show Cirkusu LeVitare nebo hudební pásmo Hanáckého mužského sboru Rovina.

Hlavní program doplní také masopustní jarmark, kočár s koňmi, tradiční slaměná výzdoba z dílny Flory Olomouc, vystoupení flašinetáře i oblíbené malování na obličej nebo zvířátka z farmy. Náměstím budou vonět nejen zabijačkové speciality, ale také masopustní koláče, paštiky a spousta dalších speciálních dobrot.

Zváni jsou samozřejmě všichni, z blízka i z daleka. „Pro mimoolomoucké, kteří by si rádi užili masopustní náladu v centru našeho krásného města, máme připravené zvýhodněné pobytové balíčky. V ceně balíčku jsou mimo jiné také dvě turistické karty Olomouc Region Card a také voucher na konzumaci nebo nákup ve Vinném šenku v hodnotě 200 korun,“ láká k pobytu v Olomouci vedoucí odboru kultury a cestovního ruchu Karin Vykydalová. Balíčky lze rezervovat on-line na https://www.moraviaforyou.cz.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit