Malby členů skupiny FAKE GUCCI STUDIO budou k vidění v prostorách Kulturního klubu Duha

Fake Gucci studio je kolektiv mladých umělců a zároveň sdílený ateliér, který najdete ve starém vybydleném bytě v centru Prahy. Galerie současného umění Prostějov pořádá v prostorách Kulturního klubu Duha ve středu 14. prosince v 18 hodin vernisáž výstavy těchto umělců.

Foto zdroj: prostejov.eu

Maxmilián Aaron Mootz je od roku 2019 studentem ateliéru Malba 2 Vladimíra Skrepla a Milana Mikuláštíka na Akademii výtvarných umění v Praze. V roce 2022 se zúčastnil stáže na UCLM Bellas Artes ve městě Cuenca ve Španělsku. Zabývá se především malbou, intervencemi do veřejného prostoru, guerillovými výstavami, konceptuálními instalacemi a vynalézáním. Napříč tvorbou pracuje s přímou paletou barev, analytickým přístupem k všedním prvkům života ve městě a výrazným intuitivním gestem.

 Julie Stavianis Špačková vnáší do své malby své pocity a postřehy z vlastního života, které na plátno vkládá nejčastěji pomocí rukou. Pastózní vrstvení barev zachycuje její zážitky ve fyzickém i metafyzickém světě mysli tak, že hotová díla dýchají reálnými momenty, se kterými se může ztotožnit běžný jedinec. Svou personu a životní situace sama umělkyně ukotvuje do děl tak, že neodmyslitelně navždy patří k sobě. Výstava bude debutním projektem malířky a výtvarnice Julie Stavianis Špačkové a kurátorky a umělecké zástupkyně Sarah Adnanové, které chtějí představit sérií maleb, jenž je výběrem zachycujícím klíčové série v umělčině kariéře. Jejich spolupráce je symbolická sdílenou láskou k umění, kultuře a autentickým kulturním a společenským prožitkům, které zanechávají husí kůži a trvalé vzpomínky.

Díla budou k vidění až do konce ledna 2023.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit