Princezna zakletá v čase 2: do kin jde fantasy pohádka, kterou točili v Olomouckém kraji

Film Princezna zakletá v čase 2, ve kterém se diváci mohou těšit na Elišku Křenkovou nebo Vojtu Kotka, zamíří do kin 17. listopadu. Olomoucká předpremiéra proběhne již v pátek. Tvůrci natáčeli na Olomoucku i díky spolupráci s Filmovou kanceláří Olomouckého kraje.

Natalia Germani | Foto: David Pařík

Bouzov, Helfštýn a Sobotín. Tyto tři významné památky budou brzy k vidění v pokračování úspěšné české fantasy pohádky Princezna zakletá v čase. Štáb zvolil tyto lokality pro natáčení již podruhé, a to kromě samotného kouzla míst i  díky vstřícnému přístupu Olomouckého kraje a spolupráci s Filmovou kanceláří Olomouckého kraje.

Princezna zakletá v čase 2 se natáčela hned na třech lokacích v Olomouckém kraji – štáb stejně jako u prvního filmu zavítal na impozantní hrad Bouzov, sídlo filmové rodiny princezny Elleny, a do malebného Resortu Sobotín včetně zámku, ze kterého v pohádce pochází Jan z Calderonu. Nově se ve druhém díle objeví také monumentální zřícenina hradu Helfštýn poblíž Přerova, jenž představuje část alchymistického města Ayry. Filmaři se do kraje vrátili nejen kvůli jedinečnosti jednotlivých míst, ale i vstřícnosti zastupitelstva. „Je to oboustranně prospěšná spolupráce. Kraj podpoří filmaře, kteří finanční prostředky v kraji rovnou utratí, čímž podpoří další subjekty. Filmoví fanoušci tyto lokality navštíví, což zase prospěje cestovnímu ruchu,“ vysvětluje Milada Sokolová, členka zastupitelstva kraje.

Natalia Germani | Foto: David Pařík

Druhý díl Princezny zakleté v čase bude ještě kouzelnější a výpravnější než její předchůdce. Magii ve světě Oberon, kde se příběh odehrává, tvoří pět hlavních Prvorun. Kromě Prvoruny Času, jež hrála ústřední úlohu i v prvním filmu, jsou to Prvoruny Života, Smrti, Elementů a Prostoru. Na scénu přichází tajemný alchymista, který chce Prvoruny ovládnout, a získat tak moc nad veškerou magií. Právě tomu se snaží zabránit trio hlavních hrdinů z prvního dílu, princezna Ellena, Jan z Calderonu a alchymistka Amélie. Tentokrát proti nim ale stojí zlo tak mocné, že to bez pomoci nezvládnou. Své síly tak spojí s alchymisty z kouzelného města Ayra, kteří se zapřisáhli magii chránit.

Hlavní protagonistkou Princezny zakleté v čase 2 je alchymistka Amélie v podání Elišky Křenkové, na kterou se diváci mohou těšit rovnou dvakrát. „V pokračování jsme nechtěli opakovat stejnou premisu děje, jako v prvním dílu. Proto jsme se rozhodli dát runu času Amélii, na kterou má nyní ale úplně odlišný účinek. Rozštěpí jí v čase – proto se ve filmu objevuje její současná verze, ale i verze z minulosti. I v druhém díle si tedy hrajeme s časem,” říká režisér Petr Kubík, který na filmu pracoval společně s Lukášem Danielem Paříkem a Viktorem Krištofem.


Eliška Křenková, Marek Lambora a Natalia Germani. | Foto: David Pařík

Slavnostní premiéra filmu proběhla 29. října právě v Resortu Sobotín. Předpremiéra proběhne v olomouckém kině Metropol 11. listopadu. V hlavních rolích se diváci mohou těšit na herce známé z prvního dílu, jako jsou Eliška Křenková, Marek Lambora, Natalia Germani, Roman Zach nebo Simona Hába Zmrzlá. Nově se k hereckému ansámblu připojí Vojtěch Kotek ve výrazné roli nebo například Karel Dobrý.

Princezna zakletá v čase 2

V kinech 17. listopadu 2022, předpremiéra v kině Metropol 11. listopadu

  • Režie: Petr Kubík
  • Scénář: Petr Kubík, Lukáš Daniel Pařík
  • Kamera: Pavel Kopp
  • Hudba: Lukáš Daniel Pařík
  • Hrají: Eliška Křenková, Natalia Germani, Marek Lambora, Simona Zmrzlá, Vojtěch Kotek, Jan Révai, Martin Písařík, Jakub Ouvín a další.

Natalia Germani a Marek Lambora. | Foto: David Pařík

Natalia Germani, Eliška Křenková a Marek Lambora | Foto: David Pařík 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit