Kapela O5 a Radeček si splnila sen a vytvořila filmovou hudbu. Ke komedii Cirkus Maximum představuje titulní song s klipem

Hitová kapela O5 a Radeček, která žije a tvoří v Šumperku, dostala úplně novou tvůrčí příležitost. Složila kompletní hudbu k novému filmu režiséra Artura Kaisera a producenta Petra Šišky Cirkus Maximum, který bude mít premiéru 13. října. Pro titulní píseň s názvem Slova vznikl klip, který se natáčel v zimovišti Cirkusu Berousek.

Po filmech Špindl a Lovení složila kapela O5 a Radeček další titulní píseň k filmu. V případě nové komedie Cirkus Maximum však poprvé dostala příležitost vytvořit kompletní filmovou hudbu. Foto: BrainZone

Při natáčení klipu musel být štáb velmi opatrný, aby nedráždil hlasitou hudbou tygry. Klip k písni s názvem Slova totiž vznikal kousek od prostoru, kde odpočíval bílý tygr a další divoká zvířata. Sám režisér filmu a zároveň klipu Artur Kaiser vzpomíná: „Přeci jen se natáčelo v místech, kde se vyskytují zvířata, která potřebují klid, a my jsme je nechtěli nijak rozrušit. Museli jsme být opatrní s hlasitostí muziky i při přestavbách kamer a světel. Každopádně kluci z kapely si to moc užili a byli rádi, že se natáčelo v tomto atraktivním prostředí. I pro ně to byla premiéra hrát v těsné blízkosti divokých zvířat. Ale o tom, že kousek od nich odpočívají skuteční tygři, jsme jim raději řekli až po natáčení,“ říká s úsměvem.

Splněný sen z dětství

 „Za tuhle příležitost jsme moc vděční, vlastně už od dětství jsme si přáli jednou složit filmovou hudbu. Takovou práci jsme dělali poprvé, a i když jsme se museli hodně učit, bylo to super. Diváci se tak mohou těšit na motivy našich písní, které se budou prolínat celým filmem,“ popisuje frontman O5 a Radeček Tomáš Polák. Na spolupráci kapelu oslovil přímo režisér. „S Arturem jsme dlouholetí kamarádi a spolupracovali jsme na mnoha jeho projektech, dokonce nám dělal nějakou dobu manažera. Když mi poslal scénář, byl jsem nadšený. Právě jsem totiž dopsal píseň, která mi evokovala celý příběh filmu. Ta se nakonec stala titulním songem,“ vzpomíná Polák.

„Práce s celým filmařským týmem pak byla skvělá, moc jsme si to užili. Těšíme se, až lidi budou na film chodit do kina,“ dodal Tomáš. 



Cirkus Maximum, který jde do kin 13. října, je rodinný film založený na příběhu dvou bratrů, akrobatů Maxe /Radim Fiala/ a Borise /Petr Batěk/, a jejich otce principála /Jan Přeučil/. Dále se ve filmu objeví vynikající herci Oldřich Kaiser, Barbora Mottlová, Hana Gregorová, a také nejlepší akrobaté a artisté z celého světa. Režisér Artur Kaiser, který jako jediný zástupce ČR usedá pravidelně v porotě v rámci největších a nejprestižnějších uměleckých cirkusových festivalů světa angažoval pro film ty největší zahraniční hvězdy Flying Mendosa, Dio Rios, Kovacev Brothers a další. Všechny nebezpečné a náročné vystoupení v rámci natáčení byly realizovány naživo, bez triků a v reálném světě a čase a ve vysoce profesionálním provedení. Vystoupení budou součástí příběhu rodinné ságy, kde samozřejmě nebudou chybět vtipné situace, láska, smrt ale především šťastný konec. 






INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit