Padl verdikt v případu političky Dvořákové Kocourkové. Hrozilo jí pět let vězení

Soud rozhodl v kauze političky Zdeňky Dvořákové Kocourkové. Krajské radní a bývalé zastupitelce hrozilo pět let vězení za to, že postavičkami z animáku vymalovala dětské pokoje. Podle obžaloby tak měla porušit autorská práva. Soud Dvořákovou Kocourkovou zprostil obžaloby. Spor se táhl téměř tři roky. Rozsudek padl minulý pátek 10. prosince.

Zdeňka Dvořáková Kocourková čeká na verdikt Okresního soudu v Šumperku společně se svým obhájcem Michalem Šalomounem. Foto: FB

„Zázraky se dějí. Můj obhájce, Michal Šalomoun, u soudu prokázal, jak vysoce erudovaný je,“ okomentovala rozsudek regionální politička.  

Současná krajská radní a bývalá výtvarnice malovala na zdi dětských pokojů oblíbené postavičky z animáků v letech 2010 - 2018. Anonymní udání přišlo na policii v lednu 2019. Od té doby se vyšetřování i soudy vlekly. V případu vypovídali také soudní znalci.

Verdikt zatím není pravomocný

Osvobození Dvořákové Kocourkové ještě nemusí být definitivní. Státní zástupce si totiž vzal lhůtu na odvolání. Jednání probíhalo u Okresního sudu v Šumperku. Prokurátor stavěl obžalobu na tom, že namalováním pohádkových postav na zdi téměř třiceti dětských pokojů porušila politička autorský zákon. Kromě vysokého trestu odnětí svobody hrozila obžalované také finanční pokuta.


Radní Olomouckého kraje Zdeňka Dvořáková Kocourková se před lety věnovala zdobení dětských pokojů. Foto: FB



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit