AKTUALIZOVÁNO: Tragická dopravní nehoda ochromila dopravu v Prostějově

Dnes ráno před pátou hodinou ranní se stala vážná dopravní nehoda na dálnici D46 na cca 23, 5 km s tragickými následky. Za doposud nezjištěných okolností došlo ke střetu kamionu s osobním vozidlem. Jedna osoba na následky zranění zemřela. V tuto chvíli je dálnice uzavřena v obou směrech a provoz je odkloněn přes město Prostějov.

Foto zdroj: Twitter HZS Olomouc

Při nehodě se další tři lidé zranili. Omezení v dopravě bude podle odhadů trvat minimálně celé dopoledne. "Dva z nich jsme vyprostili ze zdemolovaného osobního vozu pomocí hydraulických nástrojů. Museli jsme využít rovnou dvě sady a pracovat s hydraulikou současně z obou stran vozidla, abychom se ke zraněným lidem dostali co nejdříve. Nasazeny byly hydraulické nůžky, rozpěrné válce, rozpínáky a řetězové úvazky, díky nimž jsme odtlačili palubní desku a umožnili tak vyproštění zraněných, které jsme poté předali záchranářům," informovala mluvčí hasičů Lucie Balážová.


AKTUALIZACE

Dle prvotních informací z místa nehody jel řidič osobního vozidla značky Audi (ročník 1993), ve směru od Brna na Olomouc. V zúženém místě dálnice, kde jsou oba jízdní pruhy svedeny do jednoho, vjel z dosud nezjištěných příčin řidič osobního vozidla do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím kamionem. Při srážce došlo ke smrtelnému zranění jednoho z cestujících (ročník 1994) z osobního vozidla. Řidič a další spolujezdec z vozidla Audi byli převezeni do FN v Olomouci. Došlo i ke zranění řidiče (ročník 1961) nákladního vozidla. Všichni účastníci nehody byli cizí státní příslušníci. Na místě nehody byl kromě složek IZS přítomen i znalec z oboru dopravy. U zemřelého byla nařízena soudní pitva a u řidičů byl nařízen odběr biologického materiálu za účelem zjištění, zda neřídili pod vlivem alkoholu. Škoda nebyla prozatím vyčíslena.

 Ve směru od Olomouce je místo dopravní nehody průjezdné staveništěm (druhou polovinou dálnice). Nicméně řidiči, kteří jedou od Olomouce, musí sjet u marketu TESCO do Prostějova a na ulici Dolní můžou najet na D46, kterou projedou výše zmíněným staveništěm. Nemusí tedy najíždět na D46 až u Žešova.

"Žádáme řidiče, aby byli při průjezdu městem obezřetní a ohleduplní, protože dopravní situace je zde komplikovaná a je nutno počítat se zdržením," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit