Psa nemá a peníze skončily v rovníkové Africe

V minulém týdnu si třicetiletá žena z Prostějovska na české internetové stránce poskytující inzerci zvířat vyhlédla inzerát nabízející štěně labradorského retrívra. Při online komunikaci se s prodejcem dohodla na zaplacení částky přesahující 11 tisíc korun bezhotovostní platbou prostřednictvím platební karty.

Foto: Ilustrační obrázek

Varováním pro ni nebyla ani komunikace lámanou češtinou, která napovídala, že by se mohlo jednat o cizince! Cenu dle dohody s prodejcem uhradila ve dvou platbách, ale psa, ani další komunikace, se už nedočkala. Když následně ve své bance zjistila, že platba odešla do afrického Kamerunu, teprve pochopila, že se stala obětí podvodu a věc přišla oznámit na obvodní oddělení do Němčic nad Hanou. Policistům se dosavadním šetřením podařilo zjistit, že obdobných případů je v rámci celé republiky šetřeno už větší množství.

Proto policie apeluje na všechny nakupující (i prodejce) v online prostředí, aby k takovým nákupům přistupovali s co nejvyšší obezřetností a nenechali se ovlivnit touhou po zboží ani zlákat výhodnou nabídkou. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit