Muže napadl v Kolářových sadech pes i jeho majitel

V pondělí 26. dubna po poledni mělo dojít v Kolářových sadech v Prostějově k incidentu mezi dvěma muži. Dle oznamovatele a svědků měl dosud nezjištěný poškozený čelit útoku jednačtyřicetiletého muže i jeho psa. Po napadení psem rasy stafordširský bulteriér měl poškozený utržit ránu i od jeho pána, ale nakonec se mu podařilo utéct.

Foto: Ilustrační obrázek

Před přivolanými policisty se muž pokusil utéct také, ale nepodařilo se mu to. Protože hrozil během dalších úkonů útok psa, vyzvali policisté muže, aby ho přivázal. Muž uposlechl, ale po přivázání psa se o útěk pokusil znovu. Byl policisty dostižen a s využitím donucovacích prostředků sveden k zemi a zajištěn. Při tom utrpěl oděrky, ale po prohlídce lékařem nic nebránilo jeho umístění do protialkoholní záchytné stanice. Tam byl umístěn pro přetrvávající agresivní chování a v zájmu ochrany jeho života a zdraví. Provedenou dechovou zkouškou u něho policisté změřili 2,57 ‰ alkoholu v dechu. Přesné příčiny, okolnosti, míra zavinění incidentu i totožnost poškozeného jsou předmětem dalšího policejního šetření.

O psa se na žádost zakročujících policistů postarali strážníci městské policie, kteří ho odchytili a předali přítelkyni zajištěného muže.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit