Policie žádá o pomoc s objasněním nehody u Tovačova

V pátek před devátou hodinou ráno se stala dopravní nehoda na konci obce Tovačov, po které zůstalo zdemolované auto bez přední části s motorem odhozeným o několik metrů dál v poli. I přes hrozivě vypadající nehodu utrpěl řidič naštěstí jen lehčí zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Podle výpovědi svědků jel dosud nezjištěný řidič, v pravděpodobně tmavém osobním vozidle, ve směru od Tovačova směrem na Olomouc.

Foto zdroj: PČR

Na konci obce v blízkosti nepřehledné pravotočivé zatáčky začal předjíždět vozidlo Ford Transit, které jelo stejným směrem a dál pokračoval i v předjíždění nákladního auta s přívěsem. Po předjetí soupravy se okamžitě zařadil před náklaďák, protože v protisměru jelo osobní vozidlo Peugeot 206 a dál pokračoval v jízdě. Řidič peugeotu chtěl zabránit střetu a zareagoval tak, že strhl řízení doprava.

Jakmile auto najelo na travnatý pás, dostalo smyk a přejelo do protisměru, kde narazilo do zadní části nákladního auta a přední části jeho přívěsu. Tím došlo k deformaci osobního auta, několikerému přetočení (ne přes střechu) a nakonec skončilo odhozené v poli.


První pomoc řidiči, který sám vystoupil z deformovaného vozidla, poskytli řidič a jeho spolujezdec z dodávky a řidič nákladního auta přivolal pomoc. Na místě muselo dojít k přeložení nákladu, který byl na nákladní soupravě. Hmotná škoda byla předběžně stanovena na 696 000 korun. Míra zavinění je v současné době předmětem šetření.


"Vzhledem k tomu, že se na místě nepodařilo ustanovit řidiče ani osobní vozidlo, které předjíždělo, prosíme případné svědky nebo řidiče, kteří se v dané době nacházeli v blízkosti nehody a mohli by poskytnout informace, i záznamy z kamer umístěných v jejich vozidlech, které by vedly k ustanovení řidiče a daného vozidla, aby nás kontaktovali na lince 158. Výzva je určená i řidiči vozidla, který dodávku a nákladní auto předjížděl, aby mohla být nehoda řádně prověřena a objasněna," informovala policejní mluvčí Miluše Zajícová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit