Na přejezdu měl víc štěstí než rozumu

V pondělí 15. února o půl dvanácté dopoledne došlo na železničním přejezdu v ulici Říční mezi Držovicemi a Prostějovem-Vrahovicemi ke střetu osobního automobilu s osobním vlakem. Třiatřicetiletý řidič BMW X5 vjel na železniční přejezd i přes varování světelného přejezdového zabezpečovacího zařízení.

Foto zdroj: PČR

Řidič s vozidlem před příjezdem vlaku prostor přejezdu nestihl včas opustit a došlo ke střetu pravé přední části vlaku se zadní částí vozidla. To bylo rychle jedoucím vlakem odhozeno do vzdálenosti asi 20 metrů od železničního přejezdu, přičemž poškodilo releový domek a sloup elektrického vedení.


Řidič, který jel ve vozidle sám, při nehodě utrpěl lehké zranění, se kterým byl převezen do Fakultní nemocnice v Olomouci. Nikdo z přibližně šedesáti cestujících ve vlaku zraněn nebyl. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na více než 4,3 milionu korun.


Alkohol u řidiče i strojvůdce vlaku policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami. Po prohlídce poškození vozidla policisté na místě zadrželi osvědčení o jeho registraci. Provoz na trati byl obnoven ve 13:25 hodin.


Přesné příčiny, okolnosti, míra zavinění i právní kvalifikace případného protiprávního jednání jsou předmětem dalšího policejního šetření. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit