Vyjednavači se podařilo zachránit mladého muže, který chtěl v nemocnici skočit ze střechy

Dvouhodinové dramatické vyjednávání s dobrým koncem. Tak by se dal označit náročný nedělní zásah strážníků, policie a policejního vyjednavače u jedné z budov v olomoucké fakultní nemocnici.

Policistům se podařilo přesvědčit sebevraha, aby upustil od svého záměru | Ilustrační foto: FB Týdeník policie

"V neděli po 5. hodině jsme přijali oznámení o muži stojícím na střeše jedné budovy v areálu Fakultní nemocnice Olomouc. Po příjezdu na místo se na římse nacházel muž, který vypadal, že je rozhodnutý skočit dolů," uvedla policejní mluvčí Ivana Skoupilová. Hlídky následně okamžitě zajistily okolí budovy a zamezily příjezdu vozidel do areálu nemocnice z Hněvotínské ulice. S mužem nejprve navázali kontakt přítomní policisté včetně strážníků městské policie a společně se snažili muže přesvědčit, aby od svého jednání upustil a z římsy bezpečně slezl. Následně se na místo dostavil policejní vyjednavač, který si celou událost převzal.

Tomu se podařilo téměř po dvou hodinách vyjednávání 29letého muže přesvědčit, aby nalezl do plošiny HZS a společně s policistou sjel bezpečně z římsy objektu dolů.

"Podle zjištěných informací se mladý muž ocitl v tíživé životní situaci. Muže si poté převzali do péče zdravotníci," doplnila Ivana Skoupilová.




INZERCE
Hlas pro náš kraj Hlas pro náš kraj

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Kickbox K1
INZERCE
Auto _ Kubíček