Že by snad Popelčina Rozárka? Strážníci zachránili v parku ztracené mládě sovy

Ve večerních hodinách 15. května přijalo operační středisko Městské policie Prostějov hlášení o nálezu mladé sovy v Kolářových sadech. Bylo zřejmé, že bez cizí pomoci se čerstvě opeřené mládě neobejde.

Zachráněné mládě sovy | Foto: MP Prostějov

Strážníci tedy vyrazili do parku a po chvíli mládě sovy odchytili. Poté jej v pořádku převezli na služebnu. "Následující den byla mladá sova předána do záchranné stanice volně žijících živočichů v Němčicích nad Hanou," popsala pozitivní konec případu mluvčí městské policie v Prostějově Tereza Greplová. 

Strážníci, nejen ti prostějovští, ale samozřejmě i olomoučtí a další, odchytávají či zachraňují zvířata celkem často, a to nejen psy a kočky, ale také třeba hady, krokodýly, koně a různá další méně běžná a také nebezpečná zvířata. Občas se podaří opravdu husarský kousek, jako třeba letos v lednu, kdy strážníci v Olomouci našli a zachránili na Černé cestě staffordského teriéra, který se ztratil při venčení a byl asi tři týdny uvězněn v potrubí. Pes přežil, nebýt strážníků, domů by se ale už asi nevrátil. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit