Senior přinesl z domu v igelitce desítky podezřelých předmětů. Byly to granáty

Osazenstvo policejní služebny v Prostějově v ulici Újezd v pátek ráno před osmou hodinou vyplašil 80letý senior, který přinesl v igelitové tašce desítky podezřelých předmětů. Na první pohled připomínaly munici.

Foto: Policie ČR

Starý muž uvedl, že je měl uložené v rodinném domě, který spadá pod obvodní oddělení Němčice nad Hanou, několik desítek let. Nyní je při úklidu našel a rozhodl se je odevzdat na policii k bezpečné likvidaci. "Službu konající policisté ihned zareagovali a muže s taškou vykázali před budovu. Předměty uložili na travnatý pás do bezpečné vzdálenosti od budovy a přivolali na místo pyrotechniky," uvedla mluvčí Miluše Zajícová.

Přivolaný pyrotechnik uvedl, že se jedná o funkční výbušniny, konkrétně 22 cvičných granátů, jeden ruční granát a jeden třecí zapalovač do ručního granátu, které si následně převzal k odborné likvidaci. Evakuace osob nebyla nutná. Případ je nadále v šetření.

"Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu nedovolené ozbrojování a na základě dalšího prověřování je možné, že právní kvalifikace bude dodatečně rozšířena pro trestný čin obecné ohrožení," dodala Miluše Zajícová.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

VSTUP DO DISKUZE



INZERCE
Ekologický rozcestník MIE
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit