Měli chuť na smaženého kapra? Cizinci lovili ryby v městském rybníku kousek od centra města

S vtipnou zprávou vyšla ven Městská policie v Prostějově. V na břehu městského rybníka nachytala trojici cizinců, kteří se zde v poklidu a dobré nápadě věnovali rybolovu. Co na tom, že jde o okrasný rybník, kde rybáře běžně člověk nepotká.

Foto: Městská policie Prostějov

"V podvečer dne 14. května vyjížděli strážníci prověřit telefonické oznámení, týkající se skupinky mužů, která loví ryby v městském rybníku. Strážníci na místě zkontaktovali tři cizince ve věku 32, 36 a 39 let. Muži nejprve hlídce tvrdili, že zde pouze relaxují po práci, jakoukoli protiprávní činnost popřeli," popsala komisařka Tereza Greplová.

Pod tíhou důkazů, které se strážníkům podařilo na místě zajistit, se pak ovšem všichni tři k neoprávněnému rybolovu přiznali. Jak ukazuje snímek, pánové seděli na břehu rybníka s udicí, což by už samo o sobě stačilo jako docela pádný důkaz. Opodál ale navíc strážníci nalezli i igelitový pytel, ve kterém se nacházelo 15 ulovených ryb!

Svým jednáním se pánové dopustili přestupku proti zákonu o rybářství. Na místo se dostavil zástupce hospodáře, který vyčíslil způsobenou škodu na 1000 korun a ulovené ryby si převzal. Protiprávní jednání cizinců projedná příslušný správní orgán. 

Foto: Městská policie Prostějov



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit