Hasičům hořela střecha jejich zbrojnice a skladu obecní techniky. Škoda je sedm milionů

Čtyři jednotky hasičů zaměstnal v pondělí 16. ledna večer požár ve Vrbátkách na Prostějovsku. Hořela zde střecha skladu obecní techniky a místní hasičské zbrojnice. Škody jsou velmi vysoké.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Událost byla hlášena na krajské operační a informační středisko před 18. hodinou. Na místě byla jako první místní jednotka z Vrbátek. "Dobrovolní hasiči z objektu zachránili cisternovou automobilovou stříkačku, dýchací přístroje a další potřebné hasičské vybavení a ihned zahájili hasební práce. Na jejich pohotový zásah navázaly krátce na to další jednotky. Požár střechy lokalizovaly pomocí dvou C proudů," uvedla mluvčí HZS Olomouckého kraje Lucie Balážová.

Následně hasiči pomocí výškové techniky dohašovali skrytá ohniska a rozebírali střešní konstrukce. Ven vynášeli také různý materiál a vybavení. Ke kontrole objektu využívali termokameru.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 7 milionů korun, bude se ještě upřesňovat. Příčinou požáru je dle hasičského vyšetřovatele technická závada na elektroinstalaci budovy.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit