Účetní, která uvěřila podvodníkovi a zpronevěřila přes 14,5 milionů korun, hrozí až deset let!

Kriminalisté ukončili vyšetřování zvlášť závažného zločinu zpronevěry částky přes 14,5 milionů korun z účtu základní školy v Olomouci a předali krajskému státnímu zástupci spis s návrhem na podání obžaloby proti bývalé účetní, které hrozí trest odnětí svobody na pět až deset let.

Ilustrační foto: pixabay.com

Kriminalisté odboru hospodářské kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje stíhali od prázdnin sedmapadesátiletou ženu pro zvlášť závažný zločin zpronevěry. Žena měla v době od 25. dubna do 14. června 2022 postupně převést z účtu Fakultní základní školy Holečkova v Olomouci finanční prostředky přesahující 14,5 milionů korun na svůj bankovní účet. Ty obratem vyměnila za eura, která převedla na několik zahraničních účtů. Byla přesvědčená, že peníze zasílá na úhradu poplatků spojených s doručením cenného balíku od amerického lékaře z vojenské mise v Jemenu. Ve skutečnosti tohoto virtuálního přítele nikdy neviděla a jednalo se o podvodníka. 

Trestní stíhání obviněné ženy bylo vedeno na svobodě. Účetní ve škole ihned skončila, brzy poté rezignoval na doporučení příslušného náměstka primátora i ředitel školy. Rok místo něj školu povede již penzionovaný bývalý úspěšný ředitel, příští rok proběhne výběrové řízení na řádné obsazení této pozice. Město školu hned během prázdnin zachránilo před insolvencí. "Sedmapadesátileté ženě hrozí odnětí svobody na pět až deset let," uvedl mluvčí policie Libor Hejtman.




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit