Muž zavraždil bratra, sestru a otce. Nejmladší sestru ušetřil, během vraždění ji držel pod zámkem

I otrlí kriminalisté byli v šoku, když postupně rozkryli okolnosti páteční tragédie v Kostelci na Hané. Trojnásobná vražda členů jedné rodiny se neodehrála v afektu, jak se policie mohla původně domnívat, ale byla prý ze strany pachatele předem chladnokrevně připravená.

Jedna z vražedných zbraní | Foto: Policie ČR

Kriminalisté odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže pro zvlášť závažný zločin vražda spáchaný na třech osobách.

Kriminalisté zjistili, že obviněný jednal s rozmyslem a útok na jednotlivé členy rodiny si promyšleně naplánoval. "Promyslel způsob provedení činu, včetně místa a doby spáchání, vycházel z denního harmonogramu jednotlivých členů rodiny. Stejně jako to, jaké zbraně použije pro usmrcení obětí. Nejednalo se tedy o spontánní reakci v afektu," uvedla mluvčí Policie ČR Marie Šafářová. 

I otrlí kriminalisté byli šokováni intenzitou útoku a brutálním násilím. Útok byl chladnokrevný, nelítostný, agresivní a zvlášť surový. K němu použil bojové, vojenské nože s čepelemi o délce cca 20 centimetrů. Motivem hrozného činu jsou podle policistů zřejmě špatné vztahy v rodině.

Muž je obviněn z toho, že v pátek 29. dubna 2022 dopoledne v Kostelci na Hané usmrtil v rodinném domě nejprve svého třiadvacetiletého bratra a o něco později jednadvacetiletou sestru. Nejmladší sedmnáctiletou sestru neměl v úmyslu zabít, a právě proto ji kolem poledne po příchodu ze školy uzamkl na toaletě. Nechtěl, aby sestra přivolala pomoc, jinak jí ale neublížil.

Následně útočník čekal, až se domů z práce vrátí sedmapadesátiletý otec. Na něj zaútočil hned u vchodových dveří. Napadený otec se pokusil před útočníkem z domu utéct. Daleko ale neutekl. Jeho bezvládné tělo našel na ulici před domem náhodný kolemjdoucí, čtrnáctiletý chlapec, který se mu snažil poskytnout první pomoc. Na místo přivolal zdravotnickou záchrannou službu a policii.

Policisté krátce po příjezdu pachatele zadrželi v místě bydliště. Na místo okamžitě vyrazili také krajští kriminalisté, kteří začali případ rozplétat. Veřejnosti v souvislosti s touto tragickou událostí nehrozilo žádné nebezpečí.

Obviněnému muži hrozí za zvlášť závažný zločin vraždy trest odnětí svobody na patnáct až dvacet let nebo výjimečný trest.

Podle informací Olomouckého Deníku se v rodině odehrály tragédie už dříve. Nejprve si vzal život nejstarší syn rodiny, poté i maminka. 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit