Pojďte s námi hledat skrytý příběh!

Kdy? Už tuto neděli 16. 5. 2021 od 13:30. Sraz u budovy hlavního prostějovského nádraží v Janáčkově ulici.

Foto zdroj: prostejov.eu

Venkovní hra Skryté příběhy nabízí poznání nejen nových zajímavých míst, ale navíc se v ní dá cestovat v čase a udělat každý rodinný výlet neobyčejným dobrodružstvím. Hra je určena jak velkým, tak i malým objevitelům.

Město Prostějov se připojilo k městům, která nejen pro rodiny s dětmi nabízí jednu z forem poznání města, a to hrou hledající skrytý příběh. „Hra může být vítaným zpestřením pro volné dny, a to nejen pro návštěvníky města, ale i pro místní,“ říká primátor František Jura.

O co vlastně jde? Vybere se cíl výletu, stáhne se do mobilu připravená mise s off-line mapou, audio nahrávkou příběhu a herními instrukcemi, no a účastník se vydá za zábavou:

„Na každé trase se účastníci zaposlouchají do příběhu vyprávěného historickou postavou, která je spojena s daným místem, a která právě řeší nějaký malér nebo obtížný záměr. Na jednotlivých zastaveních účastnící pomáhají posunovat historii tím, že řeší úkoly, a za to sbírají body. Před časem jsme vyzvali občany, aby sami navrhli, kdo že by měl být onou historickou postavou řešící důležitý úkol, a která bude zároveň průvodcem hrou. Návrhů jsme dostali mnoho a nejčastěji se objevoval jako průvodce akademik Otto Wichterle. Skrytý příběh v Prostějově je tak příběhem objevení měkkých kontaktních čoček a já věřím, že se lidem bude líbit. Scénář je opravdu zajímavý. Ráda bych poděkovala všem, kteří nám své návrhy zaslali a zároveň zájemce pozvala na neděli 16. 5. 2021, kdy společně skrytý příběh rozřešíme. Začínáme ve 13:30 u hlavního prostějovského nádraží,“ doplnila podrobnosti náměstkyně primátora Milada Sokolová.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit