Kraj chystá na Prostějovsku velké investice

Dvě opravené ulice a silnice spojující Prostějov s Přerovem – to jsou další významné projekty Olomouckého kraje v oblasti dopravní infrastruktury na Prostějovsku. Celkem si všechny tři akce vyžádají investici ve výši zhruba 125 miliónů korun.

Foto: Olomoucký kraj v Prostějově už v roce 2019 opravil například Plumlovskou ulici zdroj: Olkraj.cz

„Z Integrovaného regionálního operačního programu máme přislíbeno téměř 87 miliónů korun, zbývající část chceme hradit z krajského rozpočtu. Připojí se také Prostějov, který uvolní patnáct miliónů,“ přiblížil financování Jiří Zemánek, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje. 

V případě Wolkerovy ulice se práce dotknou 300 metrů komunikace, kde bude vyměněna konstrukce celé vozovky. V lokalitě u křižovatky Wolkerovy s Tylovou ulicí se jízdní pruh rozšíří, aby zde mohl vzniknout odbočovací pruh. Projekt počítá také s novými přechodovými ostrůvky.

Vrahovická ulice se dočká rekonstrukce v délce jednoho kilometru. Součástí prací bude úprava křižovatky Vrahovické a Průmyslové ulice, kde vyroste středový ostrůvek.

Do projektu podpořeného z evropských fondů patří také obnova silnice spojující Prostějov s Přerovem, konkrétně jejího téměř šestikilometrového úseku na hranicích obou okresů.

„V čerpání evropských peněz je kraj velmi úspěšný. Popisované projekty přispějí nejen k příjemnější jízdě řidičů na Prostějovsku, ale také k jejich větší bezpečnosti,“ dodal Zemánek.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit