Nemocnice AGEL Prostějov nově pacientům nabízí novinku ve fixaci vybraných typů zlomenin horních končetin. ,,Sádra” OPENCAST je vhodná i do vody

Nemocnice AGEL Prostějov ve své Úrazové ambulanci nabízí nejnovější a nejmodernější formu fixace OPENCAST. Tato novodobá ,,sádra” z karbonových vláken je extrémně lehká, vzdušná, hygienická a zároveň vhodná do vody.

Foto zdroj: AGEL

Fixace OPENCAST je naprosto plnohodnotnou náhradou klasické sádrové fixace pro děti i dospělé. Tato novinka je vyrobena ze speciálního plastického materiálu, který se po zahřátí modeluje přímo na poraněnou končetinu pacienta. Po vychladnutí fixace drží v požadovaném tvaru a fixuje zlomeninu tak, aby se správně zahojila. „Tento plastový korpus je podložen měkkou pěnou, pacienti se tak nemusí obávat žádných oděrek či poškrábání, které by mohla fixace způsobit. Jde opravdu o extrémně pohodlnou náhradu klasické sádrové dlahy,“ vysvětluje Jolana Závodná, vrchní sestra Ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

V současné době existuje na trhu již několik odlehčených a prodyšných fixací, které dokonce umožňují koupání. Díky své konstrukci je ale OPENCAST zcela přizpůsoben a vyvinut právě pro koupání. „Troufám si říci, že tato moderní fixace díky svým skvělým vlastnostem může zpříjemnit mnoha pacientům jejich léčbu a také například zachránit nejednu dovolenou,“ uvádí Jolana Závodná, vrchní sestra Ortopedicko-traumatologického oddělení Nemocnice AGEL Prostějov.

V Nemocnici AGEL Prostějov prozatím nabízí fixace pacientům s vybranými typy zlomenin zápěstí, předloktí nebo lokte. Jedná se však o nadstandartní službu, kterou mohou využít pacienti jako samoplátci. Cena OPENCAST se pohybuje dle typu zlomeniny od 2.500 korun do 4.200 korun. Pouze dětem do 18. let přispívá na tuto novinku zdravotní pojišťovna 1.500 korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit