REJ má za sebou skvělý rok. Co bavilo lidi v Jeseníkách a co na Hané?

Zpravodajský portál REJ.cz má za sebou další úspěšný rok. Celkem si všech jeho sedm regionálních mutací prohlédlo více než 3,5 miliónu návštěvníků. Jaké články byly nejčtenější? Někde bodovalo kulturní téma, jinde černá kronika nebo zpravodajství z regionů.

V roce 2023 sledovanost REJ.cz významně narostla. Ilustrace: rej

Nejčtenějším článkem Olomouckého reje byl text, v němž jsme informovali o mimořádné havárii nákladního auta a vlaku na Bělidlech, který měl skoro 47 tisíc zobrazení, také druhé místo obsadila havárie, a to tragická nehoda, při níž si řidička nevšimla, že usmrtila ženu a na třetím místě skončil článek o tom, že se prezident Petr Pavel před lety ženil v obřadní síni olomoucké radnice

V Šumperku byl nejčtenějším textem článek o tom, že rodina utonulého mladíka prosí veřejnost o pomoc, v Prostějově rezonovalo téma náplavky, v Přerově tragická nehoda ženy, která zemřela po střetu s přívěsným vozíkem. U moravskoslezských čtenářů nejvíce zaujal rozhovor s kapelou Tiket, kulturní témata lákala i v Kroměříži. Na Jesenicku čtenáři umístili na první místo žebříku článek o opravě důležité dopravní tepny, která načas odřízla region od zbytku kraje. 

"Několikrát za rok jsme řešili vážné technické problémy se servery, které občas neunesou obrovskou návštěvnost některých článků. Přestože kapacitu serverů kvůli rostoucí návštěvnosti stále navyšujeme, někdy to prostě nestačí. Ale bereme to jako příjemné starosti, za velký zájem o články na Rejích jsme rádi," přiznal webmaster a programátor Přemysl Ptáček. 

Celkem 3,5 milionu návštěv

Největší přízeň čtenářů má Šumperský rej s 1,7 milionu návštěv za rok. Přes milion unikátních návštěv za rok 2023 zaznamenal také Olomoucký rej. Celkem všech sedm regionálních mutací mělo za uplynulý rok 3.507.853 přístupů.

Rodina regionálních webů REJ.cz se tak zařadila mezi nejvýznamnější zpravodajské servery na Moravě. Je to především zásluhou čtenářů, kterým za přízeň velmi děkujeme.  

Rej.cz byl založen jako jeden z prvních zpravodajských portálů v ČR již v roce 1999.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
CBA
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit