Parkovací dům plánovaný na Újezdu přinese významnou změnu vzhledu této oblasti

Odbor rozvoje a investic připravuje podklady pro podání žádosti o dotaci na akci „Parkovací dům Újezd“, které projednala rada na svém zasedání. Tento moderní architektonický návrh nejenže zlepší celkový estetický dojem, ale také efektivně řeší dlouhodobý problém s parkováním v této lokalitě. Projekt se zaměřuje na vytvoření dostatečného počtu parkovacích míst, která budou odpovídat rostoucím potřebám obyvatel i návštěvníků Újezdu, a zároveň respektuje místní urbanistické plánování. Tato iniciativa je klíčovým krokem k revitalizaci této oblasti a zvýšení jejího komfortu a přitažlivosti.

Zdroj fotografie: Rozvíjíme Prostějov.

„V parkovacím domě se bude nacházet 132 parkovacích stání. Z toho je 6 pro imobilní, 2 pro osoby doprovázející dětský kočárek, 4 dobíjecí místa pro elektromobily a 31 pro LPG/ CNG. Celkem 105 parkovacích míst bude vyhrazeno pro systém P+R,“ upřesnil náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Dotace je poskytována v souladu s nařízením Komise, kdy infrastruktura musí být k dispozici uživatelům, kteří o ni projeví zájem. Cena účtovaná za užívání infrastruktury musí odpovídat ceně tržní. Pro ověření splnění této podmínky je třeba stanovit hodinovou a celodenní sazbu za parkování v parkovacím domě, případně sazbu pronájmu místa na celý rok.

„Navržena je proto hodinová sazba stejná jako na okolních parkovištích ve výší 20 Kč/hod. Dále je navržena maximální výše poplatku za celodenní užívání parkovacího stání 60 Kč. Chceme tím motivovat občany, aby primárně využívali parkování v parkovacím domě,“ dodal Rozehnal.

Roční náklady na údržbu parkovacího domu jsou odhadovány na 1,8 mil. Kč bez DPH.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit