Bezohlednost v biokoridoru Hloučela a nejen tam

Sociální sítě stále více zaplavují informace o nepořádku jak kolem kontejnerů s komunálním odpadem, tak i v místech relaxace – v biokoridoru Hloučela. Místo, kam lidé chodí relaxovat, někteří spoluobčané neustále zásobují nepořádkem a odpadky.

Foto: Zdroj MMPv

„Stále častěji vyjíždí úklidové čety na místa, kde někteří občané ukazují, že odpadkové koše jsou pro ně cizím pojmem. Místa, která jsou jeden den uklizena od zbytků řekněme pikniků, jsou brzy opět znečištěna odpadky. Musím se ptát, to si lidé skutečně naváží toho, co tu máme?“ kroutí hlavou 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil. 

Přitom není to tak dávno, co jsme upozorňovali na černé skládky, které vznikají v prostorách určených pro oddech a také kolem kontejnerů na komunální odpad, například na Husově náměstí.

„Odpadkových košů je po městě skutečně dostatek, také podzemní kontejnery mají lidé k dispozici, pořizujeme polopodzemní kontejnery, jsou zde klasická kontejnerová hnízda a pořád to některým spoluobčanům nestačí. Má tedy cenu investovat do revitalizací sídlišť, venkovních ploch, hřišť a biokoridoru, když někteří lidé stále znečišťují okolí těm druhým?“ zlobí se náměstek primátora Jiří Rozehnal.

Takto vynaložené peníze na stále opakující se úklid by mohly být využity smysluplněji. Místo toho jsou vydávány na úklid po těch, kterým slovo pořádek nic neříká.

Vše je jen o lidech a restrikce jsou až tím posledním řešením.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit