Víš, kdo je bisexuál a transsexuál? Základní škola v Tovačově testuje děti ohledně LGBT+

Odpor u rodičů dětí vyvolává jednání učitelů základní školy v Tovačově. Dětem dávají vyplnit test ohledně jejich znalostí LGBT+. Dotazník je prý nepovinný ale je nadepsán velkým slovem "TEST". Podle diskutujících nemají tyto věci ve škole místo. Rozhodně ne touto formou a navíc u desetiletých dětí.

Lesby, gayové, bisexuálové, transsexuálové... to jsou téma znalostního školního testu v Tovačově. Ilustrační foto: M. Mehling

Na sociálních sítích to vře

Odpor tomuto konání klade i bývalý ředitel základní školy v Troubkách, Petr Vrána, který se proslavil odmítáním nesmyslných pravidel pro školy vyhlašovaných během kovidové pandemie. Ten se snaží proti podivnému testu na škole postavit: "Tak "pokrok" už dorazil i do ZŠ Tovačov, snažím se zjistit podrobnosti, ale pan ředitel se se mnou nemůže sejít...," uvedl na své facebookové stránce. 

"Prosím je běžné i na jiných školách, že tyto dotazníky vyplňují desetileté děti? Nebo se svět zbláznil jen u nás na ZŠ v Tovačově?" uvedla na svém FB Martina Marvanová, matka jednoho z žáků. Paní Marvanové se povedlo získat od školy celý test, který zde redakce Přerovského Reje bez úpravy zveřejňuje celý. Test předložený k vyplnění jen desetiletým dětem získala od třídní učitelky. Ta paní Marvanou dle jejích slov osočila z "negativního přístupu".


Manipulace s dětmi? 

"Dotazník vypadá jinak. Toto je už nazváno jako "test" a od počátku vede děti do stresující situace, jako nějaká písemka nebo jiná forma testování.  Otázky jsou kladeny nestandardním způsobem a manipulují s osobou dítěte. Jak moc to s dětmi manipuluje, to si musí říct každý sám. Podle mě toto do školy nepatří, rozhodně ne z rukou učitele desitiletým dětem," okomentoval nevhodnost testování dětí ze znalostí LGBT+ Karel Vrba, spolupracovník redakce.

Pod dotazníkem není podepsán jeho autor ani účel, jak se s dotazníkem bude pracovat. Diskutující na sítích popisují takové testování dětí tovačovské základní školy jako zvrácenost a případné ohrožení mravní výchovy mládeže. Co si to myslíte Vy? 






INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit