Spolek za staré Vrahovice oslavil 20 let činnosti

Členové vrahovického spolku slavili 20. výročí existence a při té příležitosti nachystali akci pro veřejnost. V první části měli lidé možnost zúčastnit se komentované prohlídky Arboreta Vrahovice s jejím autorem Tomášem Pekou. V druhé části mohli navštívit železniční zastávku, která je dlouhodobým sídlem spolku.

Foto: Eva Janečková

Prohlídka arboreta se odehrávala v pošmourném počasí. Zájemci si mohli poslechnout stručnou historii arboreta a seznámit se s několika nejvzácnějšími a nejzajímavějšími stromy. Po skončení exkurze se lidé společně s lektorem přesunuli do železniční zastávky.


V železniční zastávce si návštěvníci mohli prohlédnout interiér klubovny, ve které bylo k dispozici i drobné občerstvení. Byl zde vystaven i jedinečný papírový model vrahovické zastávky od Jiřího Velochy. Hlavní atrakcí celé akce byla nově vydaná pohlednice Vrahovic, jež zobrazuje několik zajímavých míst z Vrahovic a Čechůvek, mj. zvoničku, arboretum nebo říčku Romži.

Oslavy 20 let spolku vyvrcholily komentovaným promítáním fotografií, které ukazovaly barvitou činnost, ale i oddychové aktivity spolku.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit