Lobster nabízí humry a čerstvé ryby. Šéfkuchař Pospíšil má s jejich přípravou bohaté zkušenosti

Nabídka čerstvých ryb a mořských plodů není v Olomouci příliš bohatá. Občas v restauracích narazíte na pražmu nebo mořského vlka, standardem se stal losos či tuňák. Ochutnali jste ale třeba ropušnici nebo kambalu? Lobster Family restaurant právě tyto ryby nabízí. Šéfkuchař podniku František Pospíšil má se zpracováním mořských tvorů bohaté zkušenosti, které sbíral v nejlepších pražských restauracích i na praxích v zahraničí.

Každý den do Lobsteru dorazí čerstvé ryby. Foto: Lobster Family Restaurant

Podnik každý den nabízí pražmu, mořského vlka nebo tuňáka, sezónně pak štítníka či halibuta, od čtvrtka až do konce víkendu nabídku rozšiřuje o kambalu, ropušnici, mořský jazyk, svatého Petra, mořského ďase a další prémiové ryby.

„V rámci sezónního menu, kdy představujeme kuchyně italských regionů, doplňují nabídku další jídla z ryb a mořských plodů – předkrmy, pasty, pizzy nebo risotta. Jako jediní v regionu připravujeme hostům denně i humry. Koneckonců, je to náš signature dish, který je i v názvu restaurace,“ říká šéfkuchař.

Tři druhy úprav

Každý den do Lobsteru dorazí čerstvé ryby, které jsou jen o pár hodin starší, než když si je zákazník poručí v Itálii nebo Řecku. Hosté mohou vybrat ze tří úprav – grilování, pečení a acqua pazza, což je způsob dušení ryby s rajčaty kapary, olivami a vínem. Kuchaři rybu většinou připravují vcelku a vyfiletují ji hostovi na talíři přímo na stole. Humra dostanete ugrilovaného vcelku, nebo jako spaghetti all astice – s kousky masa, šalotkou, česnekem a chilli na bílém víně.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit