Muzeum a galerie v Prostějově se opět otevře

Po několika týdenní pauze, způsobené protiepidemickými opatřeními kvůli koronaviru, se opět otevře Muzeum a galerie v Prostějově. Kromě stálých expozic se návštěvníci mohou těšit na prodloužené výstavy i novinky.

Foto zdroj: muzeumpv.cz

Za dodržení všech vládních nařízení se prostějovské muzeum a galerie opět otevře ve čtvrtek 3. prosince. „Uvědomujeme si, že pauza byla dlouhá a některé výstavy podle původních termínů v těchto dnech právě končí. Proto chceme návštěvníkům vyjít vstříc a rozhodli jsme se, že délku jejich trvání prodloužíme. To, že můžeme opět otevřít je velmi dobrou zprávou a na příchozí se těšíme,“ uvedla Soňa Provazová, ředitelka Muzea a galerie v Prostějově.

Expozici Cesty do pravěku aneb ve stopách Zdeňka Buriana bude možné navštívit až do 17. února, prodlouží se i výstava věnovaná malíři Jaroslavovi Francovi – Krajina i příběh. Dílo mimořádné malířské osobnosti Prostějovska, které patří do zlatého fondu moravského výtvarného umění šedesátých až osmdesátých let bude přístupné až do 21. února příštího roku. K vidění však i nadále zůstávají stálé výstavy, které provedou historií, archeologií, geologií, národopisem, sbírkou hodin a hodinek a také přibližují život Jiřího Wolkera. 

Čerstvou novinku pak hlásí výstavní prostor galerie Špalíček, který se už ponořil do vánoční atmosféry. Ve čtvrtek 3. prosince se tam otevře nová expozice věnovaná papírovým betlémům. „To, že vláda povolila otevřít muzea a galerie právě v den, na který jsme si naplánovali zahájení výstavy betlémů, nám udělalo velkou radost,“ doplnila Soňa Provazová. Expozice čítající přes sto papírových betlémů ze soukromé sbírky přerovského betlémáře Stanislava Dostála, bude v prvním patře galerie k vidění do 24. ledna příštího roku.

Muzeum a galerie v Prostějově má otevřeno každý den mimo pondělí od 9.30 do 12 hodin a od 13 do 17 hodin. Aktuální informace nejen o otevírací době jsou uvedeny na webových stránkách muzea www.muzeumpv.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit