Krampusové budou v sobotu děsit Olomouc. Chystá se největší tuzemský průvod rohatých příšer

V Olomouci se chystá velká Krampus show, která proběhne v sobotu 17. prosince večer formou průvodu centrem města. Můžete se těšit na cca 60 krampusových masek, což z olomoucké akce dělá zatím největší český průvod v letošním roce!

Do olomouckého průvodu, který půjde přes Horní a Dolní náměstí, se zapojilo několik skupin maskovanžých zplozenců pekla. Straši budou členové specializovaných kostýmovaných skupin Krampus Olomouc, Krampus Haná, Krampus Ericius, Krampus Hexe Praha a Sacramentum Inferos Krampus. Jejich masky budou až děsivě realisticky propracované aopravdu strašidelné. Pořadatelé proto očekávají během průvodu vysokou návštěvnost.

Průvod začíná ve 20 hodin na Horním náměstí, čerti vyjdou mezi lidi z radnice, potom obejdou Dolní náměstí až po křižovatku s Panskou ulicí a následně i celé Horní náměstí. 

Krampus je původně alpské rakouské a jihoněmecké strašidlo, odpovídající přibližně českému čertu. Jeho masky bývají ale podstatně děsivější. V posledních letech si získali krampusové velkou popularitu i v dalších zemích. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit