Ceny za přínos v oblasti cestovního ruchu předá Olomoucký kraj v roce 2021

Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti cestovního ruchu 2020, které se měly původně uskutečnit už na podzim letošního roku a byly odloženy z důvodu COVID, proběhnou v roce 2021. Zároveň s nimi nové vedení Olomouckého kraje vyhlásí i ceny za rok 2021. Důvodem sloučení dvou ročníků je letošní vážná epidemiologická situace v souvislosti s COVID.

Ocenění je symbolickým a současně prestižním uznáním přínosu a práce konkrétních lidí. Smyslem ankety je také propagace regionu. Zdroj: Olkraj

Oceněny budou osobnosti i organizace za dva ročníky soutěže najednou

„Slavnostní vyhlášení vítězů obou ročníků proběhne příští rok v rámci jednoho večera. Nejde tedy o zrušení letošního ročníku, ale o jeho přesun. Uznání a poděkování si zaslouží všichni lidé, kteří v turistickém ruchu pracují, a v současné době to platí dvojnásob,“ uvedla Milada Sokolová (ODS), uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Ceny cestovního ruchu vybírá každoročně veřejnost formou internetové ankety – lidé mohou volit z pěti kategorií. Zájem o hlasování je obrovský.

Soutěž propagující důležitý obor hospodářství našeho regionu zavedlo minulé vedení kraje, vedené tehdy hejtmanem Olomouckého kraje Ladislavem Oklešťkem (ANO). Ten odsun slavnostního vyhlášení avizoval již letos v létě. Slavnostní večer byl v té době plánován na čtvrtek 24. září v tradičních prostorách Arcibiskupského paláce v Olomouci.

„Pracovat na zlepšení životního prostředí je těžká práce, jejíž výsledky jsou často vidět až za několik let. To ale vůbec nevadí, protože z nich budou čerpat další generace. Tím víc hejtmanství ochranu přírody podporuje,“ uvedl Ladislav Okleštěk, dnes již bývalý hejtman Olomouckého kraje.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit