Nejlepší obce Olomouckého kraje získaly ocenění za třídění odpadu. Prostějov obsadil první příčku

Obce, jejichž občané nejlépe třídí komunální odpad, získávají každoročně prestižní ocenění „O keramickou popelnici“. Soutěž je součástí krajské informační kampaně zaměřené na podporu sběru separovaného odpadu.

Foto: zdroj prostejov.eu

Ocenění obcím předali na zámku v Plumlově na slavnostním ceremoniálu zástupci Olomouckého kraje a autorizované obalové společnosti EKO-KOM, a.s. 

První místo v kategorii měst nad 15 tisíc obyvatel obsadil Prostějov, následovaný Šumperkem a Olomoucí.  

"Máme radost z tohoto umístění. Děkujeme našim občanům, že třídí, těm patří toto ocenění," uvedl 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil. 

Do soutěže je zapojeno 396 obcí a měst Olomouckého kraje. V samotném klání se hodnotila vykazovaná data v systému EKO-KOM. Šlo především o množství vytříděných odpadů na jednoho obyvatele a počet tříděných komodit na území jednotlivých obcí a měst. Hodnocena byla mimo jiné i hustota sběrné sítě a další doplňková kritéria.

Nedílnou součástí ocenění jsou i motivační odměny na podporu odpadového hospodářství, které obcím na medailových příčkách poskytne Olomoucký kraj. Obce si tak mezi sebe v závislosti na konečném umístění rozdělí celkovou částku 325 tisíc korun.

V rámci dlouhodobé spolupráce s Olomouckým krajem podporuje společnost EKO-KOM rozvoj třídění odpadu v regionu. A to díky projektu Intenzifikace odděleného sběru a využívání vytříděných složek komunálního odpadu, včetně obalové složky.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit