Premiér v kraji. Poděkoval záchranářům a navštívil firmy, které pomohly během koronakrize

Mezi hasiče a zdravotnické záchranáře, kteří slouží na výjezdové základně v Prostějově, zamířil ve čtvrtek 3. září premiér Andrej Babiš společně s hejtmanem Ladislavem Oklešťkem. Kromě poděkování za jejich nasazení v průběhu koronavirové krize s nimi hovořil také o plánované výstavbě nového zázemí, které by mělo vzniknout v okrajové části města.

Premiér v kraji. Foto zdroj: olraj.cz

„Líbí se mi varianta společné základny pro hasiče i záchranáře. Prohlédl jsem si vytipovaný pozemek nedaleko dálnice, kde by měla vyrůst. Právě vzhledem k umístění, považuji tuto lokalitu za vhodnou,“ uvedl předseda vlády Andrej Babiš. 

Na letišti v Prostějově se pak premiér setkal s výsadkovými veterány – a to u příležitosti 30. výročí založení jejich klubu.


„Vybrané veterány jsme ocenili čestným odznakem a pamětní mincí. Naše poděkování si ale za svoje hrdinské činy zaslouží všichni,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Premiér si prohlédl také provoz Sigmy Lutín, která je předním českým výrobcem filtrů pro ochranné plynové masky. V současné době firma nabízí čtyři různé typy ochranných filtrů pro průmysl, civilní obranu, policii, armádu a speciální záchranné týmy.

Následovala návštěva společnosti SSI Schäfer v Hranicích. Oficiální program premiéra Andreje Babiše vyvrcholil setkáním se zástupci nemocnic v Olomouckém kraji, s nimiž diskutoval 



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit