Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje v Prostějově bude sídlit v novém

Zastupitelé budou mít poslední slovo v rozhodování o poskytnutí peněžního daru Hasičskému záchrannému sboru Olomouckého kraje. Jeho výše – dva miliony korun.

Foto: Ilustrační obrázek

Nedostatek prostoru trápí hasiče již dlouho

„Obrátilo se na nás Krajské ředitelství hasičského záchranného sboru s žádostí o spolupráci při vzniku nové požární stanice a sídla územního odboru HZS v Prostějově. Peníze, které jsme v radě odsouhlasili poskytnout, jsou konkrétně určeny na spolufinancování zpracování projektové dokumentace na výstavbu zmíněné stanice a sídla územního odboru, jako areálu pro složky integrovaného záchranného systému v Prostějově,“ říká primátor města František Jura.

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje se totiž dlouhodobě potýká s problémem nedostatečného prostoru pro umístění požární techniky a výkon služby požární stanice v Prostějově.


Podařilo se vytipovat vhodné pozemky

„Situace vykrystalizovala jediným efektivním řešením a to záměrem výstavby nového areálu. Zde by byla umístěna, jak požární stanice a sídlo územního odboru, tak i výjezdové stanoviště Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje,“ doplňuje primátor Jura s tím, že se podařilo vytipovat vhodné pozemky v majetku města, konkrétně pozemky za ulicí Brněnská.

Na výstavbu požární stanice a sídla územního odboru HZS v Prostějově by měly být využity prostředky z Integrovaného operačního programu v programovém období 2021 – 2027. Odhadované náklady na pořízení projektové dokumentace činí cca 4 miliony korun.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit