Diskotéka Morava v Lužické ulici je stálým zdrojem hluku a nepořádku

V rámci vyřešení stížností tamních obyvatel proběhlo na radnici opětovné jednání. Setkání nejen s provozovateli diskotéky, ale také s dotčenými občany inicioval primátor města František Jura a náměstkyně pro oblast životního prostředí Milada Sokolová.

Foto: Ilustrační obrázek

„Několikrát jsme s provozovatelem jednali a žádali, aby v areálu zajistil takové úpravy, aby lidé nechodili kouřit ven, tedy aby vybudoval na vhodném místě v budově „kuřárnu“. Tady je již požádáno o povolení jejího vzniku a úprava již byla zahájena. Věříme, že takovéto opatření zajistí potřebný klid z venkovní části diskotéky, tedy ve veřejném prostoru,“ doufá primátor František Jura. 

Je objednáno několik měření hluku

Tyto kroky ale nejsou jediné. Je objednáno měření hluku jednak ze strany provozovatele DC Morava a také měření, které zařídilo město Prostějov. 

„Jedno měření proběhne v souladu s platným řízením hygieniků. Město ovšem nechá provést další měření v bytovém domě v jiné bytové jednotce, abychom zjistili, jakým způsobem a zda se hluk šíří bytovým domem,“ vysvětluje náměstkyně Milada Sokolová. 

Hudební produkce je schválena pouze v pátek a v sobotu

Vedení města tuto záležitost nebere na lehkou váhu a pověřilo pracovníky magistrátu řešením a posouzením všech dalších dostupných materiálů.

„Z těch vyplývá, že realizace hudebních produkcí je schválena pouze v pátek a v sobotu, a to v době od 22:00 do 5:00 hodin. Proto byli vlastník stavby a provozovatel Stavebním úřadem Prostějov neprodleně vyzváni, aby ukončili hudební produkce v pondělí až čtvrtek a také v neděli po 22:00 hodině,“ připojuje výsledek primátor Jura s doplněním, pokud nebude této výzvy uposlechnuto, vydá Stavební úřad Prostějov rozhodnutí, kterým užívání stavby zcela zakáže.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit