Prostějov kvůli pandemii koronaviru odloží řadu investičních akcí

Z důvodu šíření COVID - 19 a předpokládaném výpadku finančních prostředků na příjmové stránce města v roce 2020, dojde k omezení některých investičních akcí.

Foto: Ilustrační obrázek

„Rada vyhodnotila seznam plánovaných investičních akcí na letošní rok a rozhodla některé investice přesunout do příštího roku. O tomto návrhu musí dále rozhodnout zastupitelé,“ uvádí primátor František Jura. Dojde tak k vrácení finančních prostředků ve výši zhruba 25,22 milionu korun. 

Mezi odložené investiční akce se například dostala plánovaná rekonstrukce kuchyně Národního domu. Letos bude  dokončena projektová dokumentace a vypsáno výběrové řízení na stavbu v roce 2021. Na tento rok se rozhodlo vedení radnice přesunout i plánovanou regeneraci sídliště Moravská. 

 Další přesun, který se předkládá zastupitelům ke schválení je rekonstrukce ulice Vrahovická, zde se jedná o doplnění parkoviště. Z důvodu zpoždění navazující investiční akce Olomouckého kraje – rekonstrukce ulice Vrahovická, jejíž stavba započne dle posledních informací až v roce 2021, dojde k omezení rozsahu i na parkovišti. Bude uhrazena částka za přeložku kabelů vysokého napětí, který bude překládat společnost E.on. Také finanční příspěvek pro akci bude kraji poskytnut v roce 2021. 

Odkládá se také oprava hasičské zbrojnice v místní části Domamyslice, i tam už je zpracovaná projektová dokumentace. Vypsání výběrového řízení bylo pozastaveno a práce budou přesunuty na rok 2021,

Také Kino Metro 70 si bude muset počkat na rekonstrukci sociálního zařízení. Zpracovává se projektová dokumentace, termín dokončení se kvůli epidemii COVID – 19 prodloužil. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit