Neutuchající vandalismus v ulicích Prostějova

Každým rokem vedení města řeší poničený městský majetek, který si vyžaduje nemalé finance v opravách.

Foto: zdroj prostejov.eu

„Odbor správy a údržby majetku města nám předložil přehled financí, které stálo řádění vandalů. Zbytečné výdaje za neomalenost některých lidí,“ zlobí se 1. náměstek Jiří Pospíšil. 

V roce 2020 bylo pojišťovnami městu poskytnuto pojistné plnění za pojistné události při škodách – vandalismu - na majetku města. Pokračuje 1. náměstek primátora Jiří Pospíšil:

„Konkrétně šlo o zničené odpadkové koše v měsících 10 -11/2019 v hodnotě zhruba 13,5 tisíce korun, dále poničené odpadkové koše z 31.12.2019 za 99,2 tisíc korun, poškozená autobusová čekárna v Určické ulici, zde si opravy vyžádaly 4,5 tisíce korun a poškození mincovníků na veřejných toalet, kde bylo nutno vydat na opravy 9,4 tisíc korun. Pojišťovna sice městu peníze nahradí, ale je to skutečně nutné ničit to, co má sloužit všem?“

K těmto nadbytečným výdajům se přidává rozvíjející se bezohlednost v biokoridoru Hloučela, kde lidé po sobě zanechávají snůšky odpadků a to po celé ploše biokoridoru. Úklid pak stojí nemalé peníze, za které by se dalo pořídit mnoho smysluplných věcí, které by mohly například právě v této oblasti lidem dobře sloužit.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit