Prostějov hostil Mistrovství Olomouckého kraje na dráze

Mládež týmu Tufo Pardus Prostějov má za sebou úspěšné vyvrcholení náročného tréninkového bloku. Závodníci ho zakončili dráhovými závody v Brně a následně na domácím velodromu, kde se konal Moravský pohár na dráze, který byl zároveň Mistrovstvím Olomouckého kraje v omniu.

Foto: TUFO PARDUS

V Brně i Prostějově se sešla silná konkurence předních mládežnických týmů.  

První den se na brněnském velodromu na stupně vítězů probojovali kadetka Patricie Müllerová, když obsadila třetí místo, stejně jako v kadetech Matyáš Koblížek.  

Druhý den se na domácí půdě dařilo prostějovským závodníkům ještě o poznání lépe. V kadetech bylo tentokrát dvojité zastoupení na stupních vítězů, když druhý Pavel Novák a třetí Radovan Štec nestačili pouze na závodníka pražské Dukly Milana Kadlece. V kadetkách pak zopakovala druhou příčku Patricie Müllerová, stejně jako v juniorkách Gabriela Bártová. Na start se tentokrát postavili také muži, medaile za první tři místa převzali vítězný René Smékal, druhý Tomáš Bárta a bronz si odnesl Maxim Müller. 

„Musím všechny závodníky pochválit za jejich nasazení. Pro většinu našich žáků to byl vůbec první závod na dráze a všichni mile překvapili, jak to bez problémů zvládli. Všichni jsou teď motivovaní k další práci. Rád bych vyzdvihnul také výkony našich kadetů, zejména Pavel Novák byl velmi aktivní. Přípravu jsme teď směřovali k prvnímu Českému poháru na silnici a následně na dráze a toto byl takový poslední test. Jak je vidět, závodníci jsou dobře připraveni,“ říká k výkonům svých svěřenců trenér Martin Cetkovský. 

Na prostějovském velodromu bude opět živo, kdy bude ve dnech 26. až 28. června hostit Český pohár mládeže v dráhové cyklistice, který se pojede pod záštitou DT-Výhybkárny a strojírny, a.s. 

Závody se konaly za podpory Statutárního města Prostějov, Olomouckého kraje a Nadace ČEZ.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit