Alej roku: Lipová alej na břehu říčky Hloučely bodovala!

O desátý titul soutěžilo neuvěřitelných 132 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky, pro které hlasovalo bezmála 7 tisíc lidí.

Lipová alej na břehu říčky Hloučely se umístila na třetím místě. Foto zdroj: prostejov.eu

První místo jubilejního ročníku ankety vybojovala alej v Jihomoravském kraji – Svárovská alej na Boskovicku.

„Také Prostějov bodoval „svou alejí“. Umístili jsme se na třetím místě s Lipovou alejí na břehu říčky Hloučely. Jsem moc ráda, že stojíme takzvaně na bedně. Je jasné, že aleje tady u nás se líbí a mají co nabídnout. V krajském hodnocení jsme opět první,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová a posílá poděkování autorovi fotografií Zbyňku Honestovi a všem, kteří se hlasování účastnili.

„Určitě jeho krásné snímky pomohly k umístění aleje mezi prvními třemi nejlepšími.“

V loňském ročníku získala v soutěži Alej roku druhé místo v celkovém, republikovém hodnocení alej platanů z ulice Rejskova. V krajském hodnocení pak první místo a titul Alej Olomouckého kraje 2019.     

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

Kompletní výsledky ankety najdete na www.alejroku.cz



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit