Ocenění Dětský čin roku míří do Prostějova

Cena míří do Základní školy Dr. Horáka. Jejich žák Šimon Š. získal ocenění DĚTSKÝ ČIN ROKU 2020 v kategorii Pomoc starším lidem.

Foto zdroj: prostejov.eu

Po loňském ocenění Nadačního fondu Dětský čin roku, které získala v kategorii Pomoc ostatním tehdy devítiletá Laura z Prostějova za její pomoc dětem v dětském domově, je zde další radost. Koncem listopadu 2020 doletěla na Základní školu Dr. Horáka zpráva, že jejich žák Šimon Š. získal ocenění DĚTSKÝ ČIN ROKU 2020 v kategorii Pomoc starším lidem. Děti v této škole se totiž v rámci školní družiny věnují již několik let mezigeneračním aktivitám – pravidelně navštěvují seniory v nedalekém domově na Lidické ul., povídají si s nimi, hrají hry, vyrábí pro ně dárky nebo pořádají soutěže apod. Společné mezigenerační aktivity se neustále mění a rozvíjejí, do soutěže se v letošním roce zapojili mj. také senioři z domova na Nerudově ulici.

A vítězný Šimonův příběh? Přečtěte si jej:

Děti naší družiny pravidelně navštěvují seniory v nedalekém domově důchodců. Po novém roce, díky covidu, jsme však museli naše návštěvy omezit. Ovšem na naše milé babičky a dědečky jsme nezapomněli ani v tomto čase a proto jsme jim vyhlásili soutěž s názvem Život se zvířecími kamarády. A zanedlouho, brzy po vyhlášení, se děly neuvěřitelné věci. Přišlo nám spousty prací, fotografií, příběhů i výrobků nejen z keramické hlíny, ale i ručně vyrobené hračky zvířátek. Byla to nádhera a kluci i holky měli obrovskou radost. Všechny úžasné práce plné nápadů a fantazie se vešly do krásného sborníku. Do soutěže se zapojilo 46 seniorů z Prostějova a okolí. Všichni soutěžící jako poděkování, od nás dostali vlastnoručně vyrobený dárek a překrásný diplom. Při předávání cen, se někteří rozplakali dojetím. Velkým překvapením pro nás bylo, když jsme za uspořádání soutěže dostali dort, který pro nás naše milé babičky upekly. Všichni, kdo se na organizování soutěže podíleli, nebo pomáhali s výrobou dárků, si pochutnali.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit