Bezobalový obchod pokračuje a plánuje novinky

Poslední dobou se o bezobalovém obchodě v Prostějově psalo mnoho věcí. Nejdřív měl skončit, potom najít nové majitele, pak kvůli koronaviru definitivně zavřít. Stálí zákazníci a milovníci kvalitních potravin, kteří již byli na svůj obchod zvykí, často nevěděli co si mají myslet. Naštěstí se našla mladá rodina z Kostelce na Hané, která se rozhodla v poslední chvíli tento oblíbený obchůdek zachránit a pokračovat tak v tom, co začali původní majitelé Nadymáčkovi.

Foto: Bezobalový obchod pokračuje a plánuje novinky.

Tereza Zelinková se společně se svým partnerem rozhodla zachránit bezobalový obchod, který sami již navštěvovali od jeho otevření v roce 2017. 

"Do Bezobalu jsem chodila nakupovat již na Kravařovu ulici a i po přestěhování k Národnímu domu  jsem stále zůstávala pravidelnou zákaznicí. I v době koronaviru jsem objednávala zboží přes internet," řekla paní Zelinková.

Kdy Vás poprvé napadlo, že byste mohla převzít Bezobalový obchod?

Napadlo mě to hned po tom, co jsem si na stránkách Bezobalu přečetla, že hledají nástupce, ovšem také jsem se dočetla, že je několik vážných zájemců, a proto jsem nad tím více nepřemýšlela.


Foto: Tereza Zelinková jezdila za nákupy i do Olomouce, než se otevřelo Bez Obalu v srdci Hané.

Jako nová majitelka vyznáváte vy sama tento typ nakupování a jak dlouho? 

Ano, nakupuji bezobalově minimálně přes 5 let. Nejdříve jsem jezdila na nákupy do Olomouce, ale poté co se v srpnu 2017 otevřel bezobalový obchod v Prostějově, jsem se stala jeho věrnou zákaznicí. Pro mne to bylo velké ulehčení, jezdit nakupovat do Olomouce s miminkem nebylo lehké.

V jakém odvětví jste pracovala dříve?

Obchůdek s partnerem provozujeme při práci. Ještě než jsme se rozhodli obchod převzít od manželů Nadymáčkových jsem se vrátila na částečný úvazek do své původní práce, která mě taky stále baví. Věřím, že se nám to podaří skloubit. I proto došlo k úpravě pracovní doby a obchůdek je otevřený od středy do soboty. Pracuji ve zdravotnictví, ale o zdravé stravování a kvalitní zdroj potravin se zajímám delší dobu.

Zachovali jste původní sortiment? Plánujete sortiment rozšířit o nové druhy zboží?  

Ano, zachovali jsme původní sortiment na který byla zvyklá i naše rodina, ale zařadili jsme například jako novinku českou zerowaste kosmetiku firmy Anela.


Foto: Novinkou v sortimentu bezobalového obchodu je česká zerowaste kosmetika firmy Anela.

Bezobal má již zaběhlý sortiment, chystáte pro zákazníky něco nového?

Máme nápady, které by jsme rádi zrealizovali, ale zatím jsme se především soustředili na otevření. Chtěli jsme bezobalovým příznivcům nabídnout možnost nákupu co nejdříve.

Jaké máte reakce od zákazníků? Je těžké pokračovat v něčem co mělo  již zajetý systém nebo myslíte že je to výhoda? 

Reakce od zákazníků jsou milé a povzbuzující. Jsou rádi, že obchůdek zůstal zachován. Ale potěšilo nás, že si našel už i nové zákazníky.

Určitě to má především svá pozitiva, např.obchůdek má své stálé zákazníky, pomoc manželů Nadymáčkových.

Pro nás je zavazující dodržet kvalitu a čerstvost zboží.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit