V biokoridoru Hloučela bude stezka zdraví

Při nedávném spuštění provozu discgolfového hřiště byla veřejnost informována, že biokoridor Hloučela čekají další investiční akce. Jednou z nich je Stezka zdraví.

Foto: Ilustrační obrázek

„Jde o nový ucelený rozvojový dokument, který bude podkladem pro realizaci dílčích investičních akcí, které zde budou probíhat v několika etapách. Věříme, že tento další krok v rozvoji biokoridoru bude veřejnost vnímat pozitivně,“ doufá primátor František Jura. 

V biokoridoru Hloučela (komunikace „Tichá“ až po ulici Vrahovickou) budou vytipována zhruba čtyři stanoviště pro umístění prvků pro aktivní pohyb všech generací a dále poznávacích prvků po celé délce nové stezky (převážně pro děti, např. otáčecí dřevěné pexeso, dřevěný xylofon atd.) včetně návrhu na situování zookoutku. 

„Veškeré prvky a stavby musí být odolné vůči vandalům. Součástí záměru bude také vytipování umístění servisních cyklostojanů a přístřešku. Cena za zpracování studie je padesát tisíc korun s plánovaným termínem plnění do 31. 08. 2020 včetně etapizace a odhadu nákladů,“ uzavírá náměstek pro rozvoj a investice Jiří Rozehnal. 

Jeho slova doplnila náměstkyně primátora Milada Sokolová:

„Rodiny s dětmi se zde budou moci při svých vycházkách zapojit do různých aktivit. Kromě drobných prvků budou například v prostoru biokoridoru dřevěné stavby většího formátu, které budou různorodého využití pro děti všech věkových kategorií. Stezka bude vznikat po etapách, letos by měl být hotový, jak už bylo řečeno, projekt." 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit