Končí Bez Obalu v srdci Hané, nekončí myšlenka na lepší svět

Bez Obalu v srdci Hané. Prostějovský obchod, který fungoval od 1.8.2017 jako volba pořizování potravin na váhu a bez jednorázového plastu. Během téměř tří let si našel věrnou a časem stále širší klientelu. Už fakt, že se zákazníci vraceli, byl důkazem, že v Prostějově získal záměr své místo. Přesto obchod definitivně končí k 1.6.2020.

Foto: Bez Obalu v srdi Hané pomohlo mnoha lidem, začít o nakupování přemýšlet jinak.

Ještě do pondělí 18.5. však existovala malá naděje. Zajímá Vás náš příběh, kterým jsme poslední měsíce žili? Potom čtěte.

My, Jitka a Jan, jsme se letos v lednu rozhodli, že pro Bez Obalu v srdci Hané, naše skoro "dítě", najdeme dobré duše, které budou rády pokračovat v našich stopách.

Proč to rozhodnutí?

Máme oba své práce (to ale není novinka, vždy jsme paralelně pracovali v zaměstnáních), jen u mě (Jitky) se profese vývojem dostala do náročnějších podmínek, s dojížděním a také vyjížděním ven. Jednoduše jsme to vše, naši malou dcerku nevyjímaje, přestali rozumně stíhat. Provozování už většího obchodu (stále se rozrůstal) vyžaduje čas a pravidelnou péči. Obchod si nezasloužil být zanedbáván, stejně však jako rodina.

Foto: Tyto delikátní čokolády na váhu, už v Prostějově nikde nekoupíte. Zdroj: Bez Obalu v srdci Hané

Najít následovníky se jevilo jako dobrá cesta

Potkali jsme se s řadou zájemců, ukázali i čísla obchodu, tvořícího po dvou letech zisk, čili pro následovníky již potenciálně zajišťující slušnou pravidelnou obživu. Ani velkou, aby se zbohatlo, ale ani zanedbatelnou, aby se živořilo.

Obchod byl zajímavý svým zaměřením, unikátním, veřejně prospěšným. A proto jsme si moc přáli, aby přišel ten, kdo má ochranu životního prostředí v krvi stejně jako my. Skutečně se našli! Třem zájemcům jsme se věnovali po řadu týdnů a s jedním už jsme byli téměř před předáním. U dvou se ale objevilo vždy něco - nevyhovoval čas nebo i místo, atd. A tak jsem s tímto faktem pracovala. A kvůli jednomu zájemci jsem vyjednala s pronajímatelem prostor, že mu uvolním místo tak, aby od 1.6. mohl obchod převzít.


Foto: Široký a kvalitní sortiment Bez Obalu, bude mnohým zákazníkům chybět.

Ale! Přišel COVID-19

Nikdo to nečekal. Obchod však fungoval stále dál, začali jsme s mužem rozvážet, naše zlatá Evička vše chystala. Velké díky jí i Vám, kteří jste si nechali zboží dovézt až domů! Nouzový stav nebylo to, co obchod ukončilo, nebo alespoň to nebylo to hlavní. Nečekaně nás opustil náš poslední zájemce o převzetí obchodu. Rozumím tomu! Epidemie, strach, nejasná budoucnost, obava investovat (i když nabídka už byla rovna "jen" zůstatkové hodnotě za vybavení). Zájemci ztratili odvahu, nicméně na druhé straně zde již byla, bohužel, moje výpověď z prostor. Pronajímatel řekl - dala jste výpověď, počítáme s tím, že odejdete, my na rozdíl od Vás zájemce máme (nikoli však na Bez Obalu). Myslím, že se mi v tom okamžiku zastavil svět. Přesto však se našla z řad našich zákaznic poslední statečná zájemkyně, která se snažila všemi silami najít nový prostor, kam by se obchod přestěhoval. Avšak vhodný, většině parametrů odpovídající prostor k převedení Bez Obalu v Prostějově aktuálně není. Na druhou stranu je tu povinnost se vystěhovat, což už postupně činíme......Konec příběhu.....


Rozloučení

Jsem smutná. Čtu Vaše dotazy, kdy otevřeme, zda to bude brzy, že se těšíte. Opravdu je mi to neskutečně líto, ta shoda nepříznivých okolností a náhod, že to snad ani normální není. Nezbývá, než: "Děkuji všem, kteří byli s námi. Ať už prodavačkám (Lenka, Ludmila, Ivanka, Eva), brigádnicím (Eliška, Lucie, Anička, Hanka), rodině, přátelům (díky, milé Zdraví od malička!), ale hlavně Vám, našim věrným a neskutečně milým zákaznicím a zákazníkům! Děkuji našim báječným dodavatelům, kterým šlo o to, dělat věci co nejlépe! Jsme s mužem tak rádi a vděční, že Vám s námi chutnaly dobré a kvalitní věci, že jste byli spokojení! Můžeme se těšit z toho, že tady obchod chvíli byl, mohli jsme učinit kus dobra a zasadit myšlenku na lepší svět také ohledně snižování zbytečného plastu a volbě spotřebitele. Také myšlenku, možná rovnou i přesvědčení, co je důležité a podstatné pro naše zdraví. Když už jsem u zdraví, nechci rušit tyto stránky. Určitě se tu občas objeví tip na kvalitní obchody či akce, na zajímavé stránky s neobvyklými recepty, na spřátelené skupiny, které něco zajímavého organizují. A kdo ví, třeba v Prostějově někdo tu odvahu najde a bez obalový či podobný obchod otevře! Budu to sledovat! S nadějí a otevřeným srdcem pro Vás," uzavřela Jitka Nadymáčková





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit