Letní scéna na nádvoří zámku v Prostějově opět brzy ožije

Místo zde najdou všichni umělci, divadelníci, umělecké spolky a jiní, kteří budou letní scénu pro svá představení potřebovat.

Foto: zdroj prostejov.eu

„Pódium bude využíváno od měsíce června do září, včetně prozatímního ukotvení střechy. První zkušební rok proběhne na stávajícím povrchu nádvoří. Na zadláždění nádvoří zámku je zpracována projektová dokumentace a vydáno stavební povolení. Tato projektová dokumentace řeší i osvětlení nádvoří zámku, kabelovou chráničku pro rozvod ozvučení a kotvící body pódia letní scény,“ uvedl první náměstek primátora Jiří Pospíšil s tím, že účinkující budou mít možnost zapůjčit si zázemí letní scény. 

„Konkrétně půjde o dvě uzamykatelné místnosti. V jedné bude uložena technika, jako jsou světla a ozvučení; v druhé budou uloženy židle a stoly, které zajistí Domovní správa. Externí subjekty mohou letní scénu využít také s tím, že k pronájmu bude nádvoří s pódiem a první místnosti se zázemím. Ozvučení, techniku, světla si musí zajistit sami,“ doplnil náměstek Pospíšil.

„Lidé dlouho volali po stálém umístění letní scény. Jsem moc ráda, že se vše nakonec podařilo a věříme, tímto krokem dojde k rozšíření kulturní nabídky. Co se týká vlastní organizace představení, už se mohou začít hlásit zájemci o prostor, abychom mohli jejich požadavek zaevidovat. Hlásit se můžete na telefonní číslo 582 329 379 (paní Alena Dvořáková),“ doplnila pravidla náměstkyně primátora Milada Sokolová a avizovala i jednu lahůdku:

„Od července bude v rámci letní scény na nádvoří zámku promítat i letní kino. Začínat budeme 2. 7., a to promítáním filmu Bohemian Rhapsody. Dále nás čekají filmy, jako například: Vlastníci, Já padouch 3, Tenkrát v Hollywoodu či Poslední aristokratka. Pokud nebude zájem ze strany veřejnosti o „zamluvení“ sobotních termínů k pořádání vlastních akcí, budeme promítat letní kino i v sobotu.“



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit