Muzeum se opět otevírá návštěvníkům

Dne 12. 5. se výstavní prostory muzea a galerie Špalíček opět otevřou veřejnosti. Zpřístupnění veřejných prostor se řídí usnesením vlády. Návštěvníci jsou povinni mít na ústech roušku, dodržovat bezpečné rozestupy a při vstupu do budovy bude umístěna desinfekce pro jejich potřebu.

Foto: Zdroj muzeumpv.cz

„Je to přesně dva měsíce, co jsme museli na základě usnesení vlády uzavřít prostory pro veřejnost. Byla to velká škoda, protože jsme právě otevřeli tři úžasné výstavy. V muzeu je to výstava pánů Karáska a Bárty a podvodní svět skláře Jaroslava Proška. V galerii Špalíček vystavuje svá díla Markéta Zlesáková. Všechny výstavy byly otevřeny jen krátce, proto jsem velmi ráda, že se nám s jejich autory podařilo vyjednat jejich prodloužení a návštěvníci tak mají možnost je vidět až do 12. 7.“, uvedla ředitelka muzea Soňa Provazová. 

Ve dvou budovách muzea, umístěných na hlavním náměstí v renesanční radnici a ve Špalíčku v Uprkově ulici č.18, naleznete zajímavé výtvarné i atraktivní předmětové výstavy a stálé expozice archeologie, historie, geologie, národopisu, hodin, Jiřího Wolkera, Kovozávodů Prostějov, historie židovského obyvatelstva a Edmunda Husserla.

„Pro návštěvníky máme ještě jednu milou zprávu. Čas, kdy jsme byli uzavřeni, jsme věnovali zkrášlování výstavních prostor, a tak se sály otevřou v plném lesku, díky nové výmalbě“, dodala Provazová.

Hvězdárna zůstává pro veřejnost uzavřena až do 25. 5. 

Podmínky ještě nejsou přesně specifikovány.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit