Dny evropského dědictví začínají!

Již tento víkend - v sobotu 5. a v neděli 6. září 2020 budete moci v rámci Dnů evropského dědictví zavítat například do zákulisí kina METRO 70 nebo nakouknout do krytu civilní obrany na Husově náměstí.

Foto: Zdroj prostejov.eu

5. 9. 2020 (sobota) 10:00 hod.

 Zákoutí kina METRO 70 A JEHO ZÁKULISÍ

- prohlídku zajišťuje personál kina

- sraz účastníků u hlavního vchodu kina

Budova kina Metro 70 je v kontextu kulturních stánků věnovaných filmu v Česku v mnoha směrech ojedinělá. Představuje kvalitní architekturu sklonku 60. let 20. století, v současné chvíli je jednou z 10 významných staveb Olomouckého kraje řešených v rámci projektu Národního památkového ústavu zaměřeného na moderní architekturu. Objekt realizovaný v letech 1965 - 1969 dle projektu brněnského architekta Zdeňka Michala je variací na jeho starší návrh kina Hvězda v Uherském Hradišti. Vedle toho, že se jedná o Prostějovanům dobře známé kino, je v budově umístěný i kryt civilní ochrany. V rámci prohlídky nahlédnete jak za plátno, tak zjistíte, že v kinosále se například nachází několik toalet!

Počet účastníků 25 na prohlídku, rezervace na kino@metro70.cz 

6. 9. 2020 (neděle) 10:00 hod. 

Krytem civilní ochrany na Husově náměstí

Projdeme podzemním krytem na Husově náměstí, který dnes slouží jako záložní prostor pro civilní obyvatelstvo. Běžně se sem však nepodíváte. Následně se podíváme také do podzemního krytu školy na Husově náměstí. 

Sraz je u hřiště školy na Husově náměstí




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit