Do muzea levněji a na delší dobu

Současná doba s sebou nese i finanční dopady, a tak vedení muzea přistoupilo ke snížení vstupného na všechny aktuální výstavy. Od června je pro návštěvníky otevřeno do 18. hodiny, každý den, kromě pondělí, kdy je zavírací den.

Foto: Do muzea levněji a na delší dobu Zdroj: muzeumpv.cz

Přesně po dvou měsících se dne 12. 5. 2020 opět pro veřejnost otevřely prostory prostějovského muzea, galerie Špalíček a následně i hvězdárny. „Uvědomujeme si, že doba, kdy lidé nikam nemohli, byla pro mnohé velmi stresující, a tak věříme, že nyní, když, byť s omezeními, mohou opět navštěvovat kulturní zařízení, rádi využijí prodloužené otevírací doby," řekla ředitelka Muzea a galerie v Prostějově, Soňa Provazová. Od června je pro návštěvníky otevřeno do 18. hodiny, každý den, kromě pondělí, kdy je zavírací den.  

Všichni návštěvníci mohou nyní výstavy zhlédnout za snížené vstupné. „ I přesto, že v obou prostorách prezentujeme naprosto výjimečná díla a jistě by se v jiných galeriích cena pohybovala mnohem výše, rozhodli jsme se snížit, abychom se tak co nejvíce přiblížili návštěvníkům“, dodala ředitelka.

V budově muzea jsou nyní k vidění dvě výstavy. Podmořský svět skláře Jaroslava Proška a fenomenologická výstava pánů Karáska a Bárty o Edmundu Husserlovi. V galerii Špalíček je pak k vidění tvorba Markéty Zlesákové. Aktuální ceník je na webových stránkách www.muzeumpv.cz a na pokladnách.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit