SUV opilého řidiče se na dálnici odráželo jako kulečníková koule

V úterý 1. září před desátou hodinou na 9,5 kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov řídil jednatřicetiletý řidič osobní automobil značky Mercedes-Benz. Při předjíždění kamionu Iveco nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a bočně narazil do předjížděného kamionu. Od toho se vozidlo odrazilo, narazilo do levých svodidel, odrazilo se a opět narazilo do kamionu. Poté obě vozidla zastavila v pravém jízdním pruhu.

Foto zdroj: PČR

Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 140 tisíc korun. Alkohol u řidiče kamionu policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. U řidiče SUV pak změřili hodnoty 0,52 a 0,53 ‰ alkoholu v dechu.


S výsledkem zkoušek muž souhlasil a přiznal vypití tří piv a tří odlivek slivovice během předchozího večera. Na místě tak přišel o řidičský průkaz a byla mu zakázána další jízda. Pro své jednání je muž nyní podezřelý z několika přestupků podle zákona o silničním provozu. Za řízení pod vlivem alkoholu mu hrozí pokuta 25 až 50 tisíc korun a zákaz činnosti od jednoho do dvou let.  




INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit