Zdrogovaný řidič policistům neujel a po pár metrech havaroval

V pátek 10 . dubna ve dvě hodiny odpoledne řídil třiadvacetiletý muž Škodu Octavii ve směru od Drahan k Plumlovu. Na silnici mezi obcemi Žárovice a Soběsuky se vozidlo rozhodli zkontrolovat policisté obvodního oddělení Plumlov. Řidič a jejich pokyn nezastavil, ale zrychlil rychlost a policistům se pokusil ujet. Nedojel však daleko.

Foto: Zdroj Policie Prostějov

Hned v obci Soběsuky při pokusu o odbočení doprava na Krumsín nezvládl řízení. Vyjel vlevo mimo silnici, přejel přes chodník pro chodce, porazil dopravní značku, najel na další chodník a narazil do betonového plotu. Od toho se vozidlo odrazilo a až poté zastavilo.  


Ke zranění řidiče ani jeho spolujezdkyně nedošlo. Způsobené hmotné škody byly předběžně vyčísleny na 60 tisíc korun. Provedeným orientačním testem policisté u muže zjistili přítomnost látek amphetamin/metamphetamin a extáze. Alkohol u něho vyloučili. Řidič se přiznal, že během předchozího víkendu užil blíže neurčené množství pervitinu a marihuany. Podrobit se odbornému lékařskému vyšetření odmítl.


"Dalším šetřením policisté zjistili, že muž není držitelem žádného řidičského oprávnění. Pro své jednání je nyní podezřelý z několika dopravních přestupků. Za ty mu v případě prokázání viny hrozí pokuta od 25 do 50 tisíc korun a zákaz řízení na dobu od jednoho roku do dvou let, " uvedl policejní komisař František Kořínek.



INZERCE

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit