„Kurtny“ na dálnici poškodily kamiony a sporťák

Dnes krátce po půlnoci na 13. kilometru dálnice D46 ve směru na Vyškov z dosud nezjištěného vozidla na komunikaci vypadlo několik upínacích pásů s ráčnami. Ty zůstaly ležet na komunikaci za mírným horizontem, takže překážka byla velmi špatně viditelná.

„Kurtny“ na dálnici poškodily kamiony a sporťák. Foto zdroj: PČR

Z toho důvodu postupně na pásy najel nejprve kamion s návěsem, za ním jedoucí sportovní automobil značky Nissan a další kamion s návěsem. Všechna tři vozidla byla při kontaktu s předmětem ležícím na silnici poškozena. U prvního kamionu došlo k proražení palivové nádrže a poškození pneumatiky návěsu, u Nissanu k poškození spodního krytu motoru a u druhého kamionu k poškození pneumatiky návěsu.  


"Ke zranění osob při dopravní nehodě nedošlo. Výše způsobená hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 100 tisíc korun. Alkohol u řidičů kamionů i řidičky sportovního vozu policisté na místě vyloučili provedenými dechovými zkouškami," uvedl policejní komisař František Kořínek.


Po dobu šetření a odklízení následků nehody byl provoz v místě sveden do jednoho jízdního pruhu. Plně zprůjezdněna byla komunikace až v ranních hodinách.

"Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření," dodal Kořínek.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit


INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit