Mladík si z návštěvy pokaždé odnesl trofeje

Dávejte si pozor koho si zvete k sobě na návštěvu. To už teď jiště vědí i dva mladící, kteří si nezávisle na sobě pustili domů mladého sběratele. Poprvé si odnesl herní konzoli Sony PlayStation 4 s herním ovladačem a čtyřmi hrami a podruhé sportovní batoh mimo jiné s peněženkou.

Ilustrační foto

Z přečinu krádež a přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku podezírají šestadvacetiletého muže z Prostějova policisté obvodního oddělení v Němčicích nad Hanou a také policisté obvodního oddělení Prostějov 1. Těchto skutků se měl podezřelý dopustit ve dnech 10. a 12. února tohoto roku. V prvním případě se nechal pozvat do prostějovského bytu čtyřiadvacetiletého muže. Když z bytu odcházel, přibalil si herní konzoli Sony PlayStation 4 s herním ovladačem a čtyřmi hrami. Svému hostiteli tím způsobil škodu vyčíslenou na 6 tisíc korun. 

O dva dny později se nechal pozvat od dalšího mladého muže, tentokrát do rodinného domu v obci na Němčicku, kde mladík žije se svou matkou. Ani tentokrát podezřelý z bytu neodešel s prázdnou. Při odchodu z kuchyně rodinného domu odcizil sportovní batoh mimo jiné s peněženkou s platební kartou, osobními doklady a finanční hotovostí. Devětapadesátileté ženě tím způsobil škodu vyčíslenou na bezmála 8 tisíc korun.

"Podezřelý muž se v rámci policejního prověřování ke skutkům přiznal. Ve věcech je konáno zkrácené přípravné řízení. Protože muž byl v minulosti pro majetkovou trestnou činnost již pravomocně odsouzen, hrozí mu trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit