Od pondělí je v akci mobilní odběrový tým

V pondělí 26. října zahájil činnost hasičský mobilní odběrový tým COVID-19 HZS Olomouckého kraje. Tým je dvoučlenný, složený z profesionálních hasičů, kteří mají zdravotnické vzdělání a během minulého týdne absolvovali odborné školení na infekčním oddělení prostějovské nemocnice.

Foto zdroj: hzscr.cz

Posádky mají k dispozici vyčleněné a označené vozidlo, hasiči jsou vybaveni ochrannými prostředky jako odběrové týmy ve zdravotnických zařízeních. Chrání je jednorázové obleky, zástěry, holinky, dvoje rukavice, brýle, štít a respirátor FFP2. 

Nasazení odběrového týmu se předpokládá především v ohniscích nákazy, kde je velký počet nakažených osob, především tedy ve střediscích sociální péče, pečovatelských domech a domovech pro seniory. Vyslání iniciuje operační a informační středisko MV-generálního ředitelství HZS ČR.

V souvislosti s bojem proti pandemii koronaviru rovněž pokračujeme v pravidelné dekontaminaci odběrových stanů. Také dezinfikujeme veřejné budovy, kde se vyskytla nákaza. Využíváme k tomu 5 dekontaminačních přístrojů, tzv. mlhovačů, které jsou schopné během 40 sekund dezinfikovat místnost velikou jako školní třída. Podíleli jsme se také na distribuci ochranných prostředků pro školská zařízení



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
zdravi bezplatne zle odstranit